Limburg op z'n smalst en de Selfkant van Duitsland.

grenssteen
We zitten hier in wat je Limburg op z’n smalst zou kunnen noemen: Vanuit Susteren; 1 kilometer van de Duitse grens, de Selfkant,  en iets meer dan 5 kilometer van de Belgische grens.

U verblijft dus in Millen- Selfkant in Duitsland, het meest westelijke punt van de Bondsrepubliek en aan de voet van idyllisch Zuid-Limburg.

Een prima uitvalbasis voor het ontdekken van de Selfkant en Zuid-Limburg.

Zeker een bezoekje waard is Sittard

Sittard, een stad om lief te hebben, vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek. Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten en is daarmee een van de oudere steden van Nederland. Sittard is rijk aan monumenten en musea. 

Het gezellige centrum, de cafeetjes en verwarmde terrasjes zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. In de avonduren bruist Sittard. De vele uitgaansgelegenheden, stadstheaters en optredens op het oude marktplein geven Sittard een wervelend karakter. Het stadsbeeld bestaat uit oude monumentale panden en vakwerkwoningen. Rondom Sittard ligt volop natuurschoon dat veelal vrij toegankelijk is zoals recreatiegebied Sittard Noord, de Windraak en het Limbrichterbos. Sittard is terecht een wandel- en fietsgebied bij uitstek.

Millen ligt aan de route van het Pieterpad en Santiago de Compostella.  

phoca thumb m articleheader

Vanuit Millen kunt u bovendien mooie stedentochtjes maken naar onder andere Maastricht, Heerlen, Roermond of Aken. 
Wilt u het helemaal in de sfeer van de romantiek houden, dan zijn er tussen de glooiingen en steile hellingen van de beekdalen in Zuid-Limburg, prachtige oude vakwerkhoeves, kasteeltjes, kerken en mooie dorpjes te bezoeken die allemaal een oud verhaal te vertellen hebben. Geniet van het mooie landschap en laat u verrassen, daar, waar de weg u naar toe leidt.......

Sittard phoca thumb s articleheaderSmalste stukje Nederland phoca thumb s articleheaderSelfkant phoca thumb s articleheaderProeven van Zuid-Limburg phoca thumb s articleheaderZeker de moeite van het bekijken waard:

phoca thumb s articleheader Kleinbahnmuseum Selfkantbahn